Sostenibilitat i ecologia

Creiem que en aquesta vida es poden fer les coses de diferents maneres i el nostre és cuidant de nosaltres, dels nostres visitants i del nostre entorn de la manera més respectuosa i bell possible.

Creiem que l’ecologia i la sostenibilitat és una meta i un camí, on cada pas té el seu pes i repercussió, petit, gran, no importa, importa el sentit i direcció de cada acte, que és important fer el camí a poc a poc, conscientment per a assimilar els canvis i que siguin duradors en el temps. Per això, sabent què podem fer molt més, mirem al present i veiem que encara que petits siguin els actuals gestos, tenen la seva importància per a vosaltres, els consumidors en obtenir un producte de qualitat, més saludable possiblement i per a qui creu en l’energia dels objectes i actes, productes més nets de karma, una energia més elevada. Aquí us fem una pinzellada dels petits grans actes que ens acosten a un consum més net en un sentit ampli de la paraula.

Mitjançant l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona turisme i la cambra de comerç de Barcelona ens hem certificat en el segell Biosphere, segell a nivell internacional de garantia en sostenibilitat alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

COL·LABORACIÓ A nivell de ciutat amb la xarxa Barcelona + Sostenible compartint les nostres accions de sostenibilitat i creixent gràcies a les accions i informacions generades per l’organització i la xarxa de comerços i entitats.
Estem molt contents i orgullosos d’estar dins de la guia Slowfood i ser premiats amb el seu caragol per ajudar al moviment internacional iniciat a Itàlia on valora la qualitat del menjar des d’un criteri de justícia ambiental, social i en termes de salut. Donen suport a la tradició gastronòmica i productes locals com a patrimoni de cultura. Els seus principis de l’alimentació ha de ser bona, neta i justa.

Col·laboració Restaurants sostenibles

Hem col·laborat amb l’associació Restaurants Sostenibles i Restaurants sostenibles Barcelona, que treballa paral·lelament amb el Ajuntament de Barcelona, els quals donen eines als restaurants per a una gestió més sostenible.

En la fotografia estem com a portaveus en l’I Simposi Internacional de Restauració sostenible.

Elaboració d’ozó líquid

Comptem amb un generador d’ozó en aigua que ens permet reduir 80% l’ús de sabons, amb les conseqüències de trepitjada mediambiental com a reducció d’abocament de químics a la mar, reducció de transport, reducció d’envasos plàstics, a part de les millores per a la salut com són neteja i desinfecció d’un 99,9% de virus i bacteris (molt major que el lleixiu i derivats que se situen sobre el 67%), i una millora en seguretat i salut a l’ésser un producte innocu a la respiració i en contacte amb la pell.

La nostra energia elèctrica és 100% d’energies naturals renovables

Ús de productes provinents d’agricultura ecològica

– La nostra fruita i verdura la comprem a Soulblime, el nostre proveïdor de fruita i verdura ecològica i de proximitat en la majoria del seu producte.

– El nostre cafè de marca Novell Ecologico, és com indica el seu nom de procedència ecològica i de consum responsable amb el medi ambient i amb les persones que l’elaboren.

– El sucre utilitzat és ecològic de canya integral (no tenyit amb melassa 😉

– AIGUA SANT ANIOL, aigua volcànica de proximitat, embotellada provinent de La Garrotxa i amb envàs de vidre retornable, tant en aigua mineral com aigua mineral amb gas.

– A part gran part del nostre producte no perible és ecològic i de km0 a part dels productes que provenen d’Itàlia, ja que la nostra gastronomia té una forta base italiana i per a això també portem producte italià.

PROJECTES DE FUTUR IMMEDIAT

Hort silvestre – bosc comestible

En la part superior del restaurant estem preparant per a tenir un espai sostenible on reexpedim mitjançant una bomba d’aigua l’aigua sobrant del servei, tancant així un cicle d’aigua. Aquest espai consta de:

– Hort en terra

On conrearem les herbes, flors i arbustos reproduïts i posats a prova en les taula de cultiu on hem estudiat prèviament el seu comportament i necessitats fisiològiques.

Utilitzem els principis de l’horticultura ecològica i permacultural acostant-nos cada vegada més a la filosofia de Masanobu Fukuoka.

– Ecosistema de bosc comestible

Aprofitant les característiques que li aporta a la terra i a l’entorn, el pi pinyer (pinus pinea) de 30 anys d’edat aproximada, micorrizarem les arrels perquè es reprodueixin boletus (boletus edulis), rovellons o rovellons (lactarius deliciosus, lactarius sanguifluus) dins d’un temps, ja que és el seu hàbitat natural de creixement.

La característica acidificació de la terra que aporta el Pinus Pinea per a deslliurar-se de les seves competidores la utilitzarem per a plantar maduixes salvatges, gerds, mores i ginebre entre altres fent així una reproducció d’un ecosistema de bosc.

L’aprofitament és de fruites, fruits, arrels, baies, flors, fongs… És un sistema dissenyat acuradament amb espècies autòctones que afavoreix la biodivesidad, estabilitat de nutrients, control de plagues, cooperació natural i interdependència entre espècies.

Els principis d’aquesta filosofia són l’observació, reproducció dels sistemes naturals i mínima intervenció humana.

Vermicompost

Utilitzarem el sistema de vermicompost, que es realitza amb la col·laboració del cuc californià o Eisenia fètida. Simplement amb mantenir unes condicions d’humitat i temperatura accelera considerablement el procés de compost.

D’aquesta manera aconseguirem baixar la petjada ecològica del restaurant reduint el volum de residus i obtindrem un humus 4 o 5 vegades més nutritiu i totalment natural.

HABITATGE AMB PRINCIPIS ECOLÒGICS D’ALTA EFICIÈNCIA

Habitatge connectat al restaurant i a l’hort silvestre per a tancar cicles d’aigua i transformació de residus. Fer de l’Agrest un projecte holístic de vida, entorn i professió.

Desitgem ser font d’inspiració per a facilitar un present i un futur de sostenibilitat global i quedem a la vostra disposició per a continuar creixent junts.

Skip to content